Paradise Shave Ice geautoriseerd Hatsuyuki distributeur
Hawaiian Shave Ice: kansen voor ondernemers

Logo
Shave Ice Paradise
Zwenkgrasstraat 9
1313 LC Almere
T: +31 (0)6 13 95 52 63
E: info@shaveice.eu

Volg ons op Facebook

Tips & weetjes over schaafijs

Het belang van getemperd ijs

Het is heel belangrijk dat u uw ijs voordat het geschaafd wordt, een beetje laat temperen, als het ware een beetje moet laten “bijkomen”. Waarom, zult u vragen? Niet vragen, gewoon doen. Afhankelijk van het soort schaafijszaak dat u heeft, zal de stroom klanten variëren en dus ook het moment waarop u uw ijs laat temperen.

IJs is een grappige substantie, het reageert ongewoon op temperatuur, op omgeving en andere wisselende omstandigheden. Wij weten uit ervaring, als uw ijs te koud/hard is, dan zal het schaafsel niet aan elkaar vastkleven of haar vorm behouden. Vraag ons niet waarom, wij zijn geen wetenschappers, we weten alleen dat het gebeurt. Het kan ook gebeuren dat het ijs zó koud is, dat het schaafsel direct weer vastvriest en haar zachte, donzige samenstelling verliest.

Houdt u er ook rekening mee dat erg hard ijs slecht is voor uw schaafmes. Als u het ijs net uit uw vriezer hebt gehaald is het ondoorzichtig. Als u het ijs buiten de vriezer laat temperen, moet u het laten “zweten” zodat het er glanzend en doorschijnend uit gaat zien. Als dat moment bereikt is, krijgt u het beste schaafresultaat.

Waaraan herkent u het originele Hawaiian Shave Ice?

Hawaiian Shave Ice is een simpele zaak zult u denken? Schaafijs, siroop, misschien wat ice cream en desgewenst één of twee lekkere toppings. Maar wat maakt Hawaiian Shave Ice nou echt origineel? Iedere aanbieder van schaafijs, die werkelijk om zijn/haar product geeft, weet dat subtiliteit het verschil maakt en net dat stukje extra biedt.

Ongeacht wat u beslist, de beste investering die u kunt doen is een machine van hoogwaardige kwaliteit. U kunt op ons vertrouwen, de juiste machine is van vitaal belang voor uw inkomstenbron.

Het ideale Hawaiian Shave Ice moet altijd een smelt-in-de-mond samenstelling hebben, ragfijn en donzig. Dat betekent dat harde stukjes uit den boze zijn. Zorg er voor dat u altijd de juiste hoeveelheid siroop hanteert, want als er één ding is dat geen enkele ijsconsument zal bevallen, dan is het de aanwezigheid van sirooploos en smakeloos ijs.

Hoewel niet iedere schaafijsfijnproever lekkere toevoegingen bij het schaafijs zal wensen, wil hij/zij wel weten of deze verkrijgbaar zijn. Zorg er daarom voor dat u in ieder geval de basistoevoegingen in huis hebt: vanille ice cream en gecondenseerde melk. Hou het geheel licht, zoet en smakelijk, dan bent u op de juiste weg voor het maken van onvervalst Hawaiian Shave Ice.

Shave Ice Cups: presentatie is alles

Hawaiian Shave IceIedereen zal het erover eens zijn, dat presentatie alles is. Het kiezen van het juiste bekertje is van grote invloed op de verkoop van schaafijs. Er zijn traditionele papieren ijsbekertjes, die nostalgische herinneringen oproepen uit onze kinderjaren. De nieuwste trend zijn echter kleurrijke bloemvormige bekers, de zogenaamde Flower Cups, die er aantrekkelijk uitzien voor kinderen en door hun vorm het onvermijdelijke druipen voorkomen.

Men kan kiezen uit een reeks van mogelijkheden, maar voor een bedrijf is het het beste om met beleid een keuze te maken. Als de keus eenmaal gemaakt is, moet de presentatie ervan blijven kloppen, zodat de consument in het vervolg eenvoudig zijn/haar persoonlijke keuze kan herkennen. Een niet-traditionele ijsbeker zoals de Flower Cup kan u onderscheiden van de rest.